Valg af Macbook lader

 

Skal du erhverve dig en ny oplader til din bærbare Macbook computer, enten fordi din nuværende lader er defekt, bortkommen, eller fordi du blot ønsker en reserveoplader, kan du hurtigt komme på lidt af en opgave, hvis du ikke er bekendt med, hvilke 'kendetegn' og specifikationer du skal basere dit valg ud fra.
 
Hvis du personligt oplever udfordringer med at finde den korrekte Macbook oplader til lige netop din Macbook model, kan vi dog til en start forsikre dig om, at du bestemt ikke er den eneste.


Hos Pixojet har vi dagligt kunder, som spørger efter hjælp til at finde den rigtige charger, og til dig/jer har vi udarbejdet nedenstående guide, som har til formål at gøre det nemt og overskueligt at vælge den rigtige Mac oplader, så uheldige og unødvendige bestillingsfejl hænder.

Bemærk:
På Pixojet.dk tilbyder vi udelukkende kompatible opladere til bærbare Macbook computere produceret af en tredjepartsproducent.
Alle ladere er CE godkendt, og vi tilbyder samme 2 årige købsgaranti på vores kompatible Macbook ladere, som du finder hos Apple og deres originale Macbook opladere.

 

Grundlæggende findes der opladere til Macbook med 3 forskellige stiktyper; Magsafe stik, Magsafe 2 stik samt USB-C stik. 
 

 • Magsafe 2 stikket er et såkaldt T-stik i sølv farve. 
   
 • Magsafe stikket kan både være i form af et T-stik (dog i hvid farve) eller et sølvfarvet L-stik (OBS: på Pixojet.dk forhandler vi kun Magsafe opladere med L-stik)
   
 • USB-C stikket er et lille, vendbart stik. 
   

Se illustrationer af de 3 stiktyper herunder:

 


 

Mac-computere med USB-C indgang:

Har du en Macbook med USB-C indgang kan du vælge mellem 4 opladere på hhv. 29W, 61W, 87W eller 96W

Hvilken af ovenstående watt der specifikt passer til din Macbook bærbare pc afhænger, om du har en Macbook Air eller en Macbook Pro, samt hvilket årstal din computer er fra. 

 

 

Bemærk: 
Der findes også en USB-C oplader til Macbook på 30W; denne passer til Macbook Air modeller fra 2018 og nyere - denne forhandles ikke på Pixojet.dk. 

Mac-computere med Magsafe indgang (kun L-stik tilgængelig):


Har du en Macbook med Magsafe indgang kan du vælge mellem 3 opladere på hhv. 45W, 60W eller 85W.
Hvilken af disse du skal vælge til din Mac-computer afhænger også af, om du har en Macbook Air eller en Macbook Pro, samt hvilket årstal din computer er fra. 

 

 • En Magsafe oplader på 45W passer til Macbook Air-modeller på 13” fra 2008 – 2011 samt Macbook Air-modeller på 11” fra 2010-2011
   
 • En Magsafe oplader på 60W passer til Macbook Pro-modeller på 13” fra 2010 – 2012 samt Macbook-modeller fra ultimo 2009-2010.
   
 • En Magsafe oplader på 85W passer til Macbook Pro-modeller på 15” fra 2010 – 2012 samt Macbook Pro-modeller på 17” fra 2010 – 2011
   

Bemærk: 
Som vist på illustrationen ovenfor findes Magsafe opladere til Macbook også med et hvidt T-stik (m. hhv. 60W og 85W). Disse forhandles ikke på Pixojet.dk. 

Herunder kan du se, hvilke Macbook modeller de pågældende ladere passer til.
 

 • En Magsafe oplader på 60W med T-stik passer til Macbook Pro-modeller på 13” fra 2009 samt Macbook-modeller fra 2006 til medio 2009.
   
 • En Magsafe oplader på 85W med T-stik passer til Macbook Pro-modeller på 15” fra 2006 – 2009 samt Macbook Pro-modeller på 17” fra 2006 – 2009

 


Mac-computere med Magsafe 2 indgang (T-stik):

Har du en Macbook med Magsafe 2 indgang kan du vælge mellem 3 opladere på hhv. 45W, 60W eller 85W.
Når du skal vælge én af disse, afhænger valget ligeledes af, om du har en Macbook Air eller en Macbook Pro, samt hvilket årstal din computer er fra. 

 På illustrationen nedenfor får du et visuelt overblik over, hvilke(n) oplader(e) der skal bruges til hvilken Macbook computer.
 

 

 

 

Kan min Macbook tage skade, hvis jeg vælger en forkert oplader?

 

Som udgangspunkt anbefaler vi, at man vælger en strømforsyning til sin bærbare Macbook computer med den rette watteffekt til den pågældende Macbook model. 

Vælger du en oplader med en større watteffekt, end hvad der er beregnet til din Macbook pc, vil du dog ikke opleve problemer, og en oplader med en større watteffekt kan heller ikke skade hverken din Macbook, opladeren selv eller ladekablet. 

Årsagen, til at vi anbefaler en oplader med ret watteffekt, er, at du ikke opnår nogen fordele ved brug af en lader med større watteffekt; den får eksempelvis ikke din computer til at lade hurtigere op.

Vælger du en oplader med mindre watteffekt, end hvad din Mac skal bruge, vil denne ikke kunne levere nok strøm til computeren. 

 


Skal jeg bruge en original strømforsyning til min bærebare Mac-computer?


Det korte svar til ovenstående spørgsmål er nej. 

På nuværende tidspunkt findes der utroligt mange alternativer til Apples originale strømforsyninger, hvad enten vi snakker Magsafe opladere eller USB-C opladere. 

Det er dog væsentligt, at man vælger det rigtige kompatible alternativ, da du kan komme ud for uheldige komplikationer med ladere, som eksempelvis ikke overholder lovkrav eller er produceret for billigt. 

På Pixojet.dk forhandler vi udelukkende kompatible opladere til Macbook med Magsafe og USB-C; dvs. vores ladere er produceret af en tredjepartsproducent uafhængig af originalproducenten Apple. 

Alle vores kompatible Apple Macbook opladere har en CE mærkning, hvilken er din sikkerhed for, at vores opladere er fabrikeret i overensstemmelse med alle gældende lovkrav for CE-mærkningen og EU-lovgivningen. 

Står du og skal bruge en ny USB-C oplader, og ønsker du ikke betale originalprisen, har du i særdeleshed mange (og billigere) alternativer at vælge imellem idag. 

USB-C stikket er en gængs standard, og du er derfor ikke nødsaget til at skulle vælge en USB-C oplader, som er særligt beregnet til en Mac. Her kan du i stedet vælge en hvilken som helst oplader med USB-C (vi vil dog igen understrege, at vi vores anbefaling lyder på, at du vælger en USB-C oplader, som har en watteffekt svarende til den watteffekt, som fulgte med til din Mac.)

 


 

 

{if $general.languageIso == "DK"} {literal} {/literal} {/if}