Printerpapir Hvilken type skal jeg vælge?

Valg af printerpapir afhænger af dit ønske og behov for det endelige resultat.
Der er et stort udbud af papir til printer på markedet, og du tilbydes kopipapir i forskellige størrelser, tykkelser, finish mm. så du kan opnå præcis dét, som du ønsker med dine print.

Vælg papirstørrelse

Når du skal vælge, hvilken type printerpapir, du skal købe, så kan du starte med at bestemme, om du har behov for at printe med A4 printerpapir eller A3 printerpapir.

Her gør vi opmærksom på, at hvis du ønsker at printe i størrelsen A3, så kræver det, at den printer som du har tilgængelig, er en A3 printer eller, at den har to papirskuffer til hhv. A4 og A3 papir.

Papirtykkelse

Det næste du kan gøre er at bestemme, hvor tykt printerpapiret skal være.

80g

Skal du eksempelvis printe diverse testark og interne dokumenter i en virksomhed eller opskrifter og andre småopgaver til eget brug derhjemme, så vil du kunne nøjes med helt standard 80 g kopipapir.

Denne papirtykkelse er den billigste på markedet.

Køb printerpapir 80g til kun 44,95,-.

90g-160g

Har du derimod behov for at printe professionelle dokumenter, grafer, simple illustrationer mm. til kunder, samarbejdspartnere eller lign., så bør du overveje tykt printerpapir.

Se nærmere på kopipapir i papirtykkelsen 90g – 160g.

En papirtykkelse på 90g og opefter får også automatisk en glattere overflade, og dine print vil derfor egne sig perfekt til præsentation.

Har du et ønske om at printe dobbeltsidet, så anbefaler vi tykt printerpapir på 90g eller derover.

Desto tykkere papir du vælger til dobbeltsidet udskrivning desto bedre vil dit resultat blive, da papiret er mere modstandsdygtigt, og blækket vil ikke kunne rende igennem papiret.

Fotopapir

Har du et ønske om at forevige bryllupsbilleder, konfirmationsbilleder eller f.eks. feriebilleder, så anbefaler vi, at du benytter foto printerpapir til print.

Billeder udskrevet på fotopapir til printer egner sig perfekt til indramning, fødselsdagskort og lign., hvor en fantastisk farvegengivelse og en flot blank overflade ønskes.

Køb fotopapir her.

Fotopapir fås, ligeledes almindeligt kopipapir, i forskellige tykkelse, størrelser samt finish.

Du kan få fotopapir i størrelserne A6, A4 og A3, og du kan vælge mellem papirtykkelsen 110g, 130g, 140g, 190g, 210g og 260g.

Ydermere kan du vælge, hvilken finish du ønsker at dine fotografier skal have; high glossy, mat eller premium silky. Se nærmere på fotopapir, og vælg dét som matcher dine behov.

Etiketter/labels

Det kan også være, at du har behov for at printe etiketter eller labels på arbejdspladsen eller derhjemme.

Heldigvis findes der et kæmpe udvalg af labels. Du kan vælge etiketter i forskellige størrelser og farver, etiketter med hhv. runde eller lige hjørner, etiketter med aftageligt lim mm.
Med andre ord kan du finde lige præcis den form og udtryk, som du står og mangler.

Køb labels her.

Bemærk:
Skal du printe labels fra en laserprinter, så skal du være opmærksom på, om de ønskede labels er kompatible til laserjet. I varebeskrivelserne kan du se, hvorvidt etiketterne kan bruges til laser, inkjet og/eller kopi.

En laserprinter er et højteknologisk udstyr, som kræver, at du bruger papir med høj varmebestandighed og finish, for at opnå optimal ydelse.

Hvis ikke etiketterne er kompatible til en laserprinter, kan du risikere, at etiketterne smelter, og at du i værste fald står med en defekt printer efterfølgende. 

Farvet printerpapir

Skal du printe billeder, plakater, flyers eller lign., hvortil du ønsker en farvet baggrund, så kan du med fordel vælge at udskrive dit billedmateriale på farvet printerpapir.

Denne udskrivningsmetode sparer dig en masse farvet blæk, da printeren herved ikke skal udskrive selve baggrundsfarven.

Køb farvet kopipapir her.

Vi gør opmærksom på, at farvet printerpapir kun forhandles i papirtykkelsen 80g (A4).
Har du et ønske og behov for at printe professionelt billedmateriale ved brug af denne udskrivningsmetode, så anbefaler vi, at du bruger farvet printerpapir á mindst 90g. 

Svanemærket kopipapir

Skulle du have et ønske om at printe miljøvenligt, enten fordi du gerne vil afspejle din virksomhedsprofil, eller fordi du blot har et behov for at vise omtanke for miljøet, så vælg Svanemærket kopipapir.

Ved brug af Svanemærket printerpapir signalerer du en miljø- og genbrugsvenlig profil, da papiret er fremstillet af 100% genbrugsfibre.

Svanemærket printerpapir er velegnet til kopi, inkjet og offset således, at du kan anvende miljøpapiret, uanset om du har en blækprinter eller en laserprinter.

Køb universalt Svanemærket kopipapir, A4, 80g, 500 ark, her.

HP printerpapir

Virksomheden Hewlett-Packard er kendt for at producere printere og tilhørende patroner, men HP sælger også printerpapir, som naturligvis kan bruges i alle forskellige typer printere.

HP’s mest populære kopipapir er deres standard, hvide HP printerpapir A4 / 80 gram, der er ideelt til hverdagsbrug. Papiret er også velegnet til hjemmekontoret eller arbejdspladsen på grund af den rigtig gode sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Canon kopipapir og andre mærker printerpapir

Canon, Epson, Brother producerer ligesom HP også printerpapir. Udover de store mærker er der også et godt og stort udbud af papir fra andre producenter som Navigator og 4CC.

Her er der også tale om multifunktionelt papir i bedste kvalitet. Dette kopi- og printerpapir passer til alle typer blæk-, inkjet-, laser-  og farveprintere.

{if $general.languageIso == "DK"} {literal} {/literal} {/if}