Kompatible blækpatroner – fordele og ulemper

 

Kompatible blækpatroner er printerpatroner til dig, som vil spare penge på dine printudgifter.
Pixojet står inde for, at kvaliteten af printerblækket i vores kompatible blækpatroner svarer til blækket i originale printerpatroner, og derfor yder vi 100% garanti på alt blæk og toner købt på Pixojet.dk i tilfælde af,at blækket ikke lever op til den originale standard eller i tilfælde af, at du skulle opleve problemer med de købte printerpatroner.


Herunder kan du læse mere om hvad kompatible blækpatroner er, og se nærmere på hvilke fordele og ulemper du skal være opmærksom på, når du køber kompatible patroner.

 

Ønsker du at læse om andre kunders erfaringer med kompatibelt blæk bestilt på Pixojet.dk, så er du velkommen til at besøge os på Trustpilot.

 

Hvad er kompatible blækpatroner

Kompatible blækpatroner er patroner, som er fremstillet af en producent uafhængigt af printerproducenterne. De kan derfor også kaldes uoriginale blækpatroner eller kopi printerpatroner.


Det vil sige, at en kompatibel blækpatron til fx en Brother blækprinter er produceret af en tredjepartsproducent og ikke af Brother selv. Du vil derfor bemærke, at emballagen på Pixojets kompatible blækpatroner ikke svarer helt til de originale patronæsker, som du kender fra diverse butikskæder.

Du vil formentligt også hæfte dig ved, at kompatible blækpatroner er betydeligt billigere end originale blækpatroner. Det skyldes, at kompatible blækpatroners forsyningskæde er mindre end originale blækpatroners forsyningskæde, og derfor kan kompatible printerpatroner sælges til meget lavere priser.

 

Pixojets billige kompatible blækpatroner skal dermed ikke ses som discountprodukter – tværtimod. Kvaliteten og holdbarheden af vores kompatible blæk er altid i top!

 

Fordele ved kompatible blækpatroner

Der er flere fordele forbundet med at benytte kompatible blækpatroner:

 

 ✓ Prisen
Den helt store fordel ved at benytte kompatible printerpatroner er, at du sparer uhørt mange penge på dine samlede printudgifter. Pixojet forhandler eksempelvis kompatible blækpatroner, som du sparer 90% på i sammenligning med tilsvarende blækpatroner i original udgave.


 ✓ Kvalitet
Udskriftskvaliteten ved brug af billige, kompatible blækpatroner og farvepatroner er den samme som ved brug af originale printerpatroner, som du betaler mange for. 
Du kan derfor trygt udskrive dine dokumenter, billeder mm. velvidende, at dine print holder samme standard som, hvis du havde benyttet originalt blæk til formålet.

For mange år siden var der stor forskel på blæk-kvaliteten i kompatible og originale blækpatoner. Denne forskel er i dag ikke-eksisterende.

 

 ✓ Stort blækindhold
Alle Pixojets kompatible blækpatroner indeholder markant mere blæk end originale XL printerpatroner fra HP, Brother, Epson, Canon m.fl.

Trods det store blækindhold i vores kompatible blækpatroner, så er priserne på patronerne lavere end priserne på originale blækpatroner i de almindelige størrelser, som indeholder væsentligt færre ml blæk. 
Du får dermed langt flere printede sider til en langt billigere pris – win win!

 

 ✓ 100% garanti
Eftersom vi står 100% inde for vores kompatible blækpatroner, yder vi også 100% garanti på alt vores kompatible blæk. 
Samme garanti yder vi selvfølgelig også på alle vores originale printerpatroner. 

Hvis du mod forventning skulle komme ud for, at dine patroner ikke virker, som de skal, sender vi dig straks tilsvarende blækpatroner uden beregning (på den betingelse at Pixojets problemløsning ikke kan afhjælpe dit problem)

 

Ulemper ved kompatible blækpatroner

Ligesom der er fordele ved kompatible blækpatroner, kan der også være nogle ulemper, som du skal være opmærksom på.

 

X - Fejlmeldinger kan forekomme
Når du installerer kompatible blækpatroner, kan du komme ud for, at printeren melder fejl. Oftest kræver fejlmeldingen blot, at du klikker ’OK’ til at fortsætte. Længere nede i artiklen kan du se, hvordan du løser de mest normale fejlmeldinger.

 

X - Kvaliteten afhænger af producent – vælg kompatible blækpatroner med omhu
Kvaliteten af uoriginale blækpatroner kan variere i en temmelig stor grad alt efter, hvilken producent, der har produceret patronerne. Det anbefales derfor, at du nøje udvælger din leverandør af uoriginale blækpatroner. Læs mere om kvaliteten af Pixojets blæk længere nede i artiklen.


X - Udtørring af blæk – hvis du printer meget sjældent
En anden ting, som du bør være opmærksom på er, at kompatibelt blæk har en tendens til at udtørre lidt hurtigere end originalt blæk, når de først er installeret i printeren, og at det kompatible blæk derfor kan blokere printerens printerhoved. Læs mere om dette i et afsnit længere nede i artiklen også.

 

X - Billeder kan falme hurtigere over tid
Printer du professionelt billedmateriale med kompatible blækpatroner, så kan du risikere, at billederne falmer hurtigere over tid til sammenligning med billeder udskrevet med originalt blæk (særligt hvis billederne er udsat for sollys). Få begrundelsen for dette længere nede i artiklen. 

 

X - Manglende kompatible blækpatroner til en ny printermodel
Vi vil også gøre dig opmærksom på, at hvis du har købt dig en ny printermodel, kan du risikere, at der endnu ikke er produceret nogle kompatible blækpatroner til den pågældende printer. 
Til at begynde med kan du derfor være nødsaget til at købe originale blækpatroner i et sådant tilfælde.


Hvad er forskellen på originale og kompatible blækpatroner?

Holdningen til kompatible patroner er ofte den, at uoriginale blækpatroner ødelægger ens printer, og at udskriftskvaliteten er dårlig til sammenligning med kvaliteten af de dyre, originale blækpatroner.


For år tilbage var der også stor forskel på originale og kompatible blækpatroner, men på grund af ny og forbedret teknologi hos producenterne af kompatible blækpatroner, så forholder det sig ikke sådan længere.


Faktisk siges forskellen af blæk-kvaliteten at være ikke-eksisterende i dag. Herunder kan du læse om de faktiske forskelle på originale og kompatible blækpatroner.

En original blækpatron er produceret af den samme producent, som har produceret din printer. Fx er originale blækpatroner til en HP printer produceret af HP.

En kompatibel blækpatron er produceret af en tredjepartsproducent, som ikke har nogen tilknytning til den originale printerproducent.


Originale blækpatroner er dyrere i pris, eftersom at forbrugsstofferne (printerblækket) er printerproducenters profit. Printerproducenternes udgifter til udvikling og research skal tjenes tilbage, og det resulterer i dyrt printerblæk for kunderne.

Som du nok allerede har opdaget, har dine printudgifter med tiden kostet langt mere end selve din printer, hvis du har gjort brug af originale blækpatroner.


Producenterne bag de kompatible blækpatroner har ikke ovenfor nævnte udgifter at dække, og derfor kan kompatible blækpatroner sælges til væsentligt lavere priser

Blækpatroner både til privat og erhverv

Hos Pixojet kan du bestille kompatible blækpatroner både til privat og erhverv.
Vores patroner egner sig både til mindre printbehov, som ofte ses i private hjem, men patronerne egner sig bestemt også til erhvervsbrug med højere krav til udskriftskvaliteten.

 

Du kan lave bestillinger på vores hjemmeside både med og uden en oprettet brugerkonto.

Fordelen ved at oprette en brugerkonto er bl.a., at du kan bevare overblikket over dine tidligere køb, og at du slipper for at indtaste alle dine personlige oplysninger hver gang, du handler hos os, hvis blot du er logget ind.


Bemærk!

Hvis du ønsker at handle som erhvervskunde, så kræver det, at du opretter en erhvervs-brugerkonto til din virksomhed, da vi manuelt skal give adgang til faktura-betalingsmetoden. Du bedes derfor, efter at have oprettet en brugerkonto, at kontakte os på info@pixojet.dk.

 

 

Garanti på kompatible blækpatroner

Hos Pixojet yder vi altid 100% garanti på alle vores kompatible blækpatroner samt alle andre varer online i shoppen. Du kan derfor trygt handle hos os, og hvis du skulle komme udfor problemer med én eller flere af de varer, som du har modtaget fra os, så kontakt os venligst på info@pixojet.dk, hvor vores kundeservice sidder klar til at tage imod din reklamation og hjælpe dig godt videre.

 

Andre typer printerpatroner

Foruden kompatible blækpatroner og originale blækpatroner, forhandler Pixojet ligeledes refill-patroner og CISS systemer.


Hvis du vil tilegne til lidt mere viden om refill-patroner og CISS systemer, så læs med herunder, hvor vi kort fortæller dig, hvad der kendetegner de to typer printerpatroner.


Refill-patroner

Refill printerpatroner er originale blækpatroner, som har være anvendt én gang, og som efterfølgende er blevet returneret, renset og genopfyldt.


Hos Pixojet tilbyder vi dog ikke refill printerpatroner i den forstand; i stedet tilbydes du tomme patronhylstre egnet til genopfyldning samt smarte refill-flaske indeholdende blæk, så du selv kan påfylde refill blækket i dine tilhørende patroner.


Refill-patroner er til dig som vil spare yderligere på printudgifterne!

Læs mere om refill patroner her

 

CISS – systemer
CISS som står for Continiuous Ink Supply System (kontinuerligt blækforsyningssystem) er et blæksystem, som kan spare dig op til 90% på dine printudgifter.

 

Et CISS system fungerer således, at det afløser almindelige blækpatroner med en blækbeholder, som kan indeholde mellem 4 og 6 100 ml. farver, alt efter, hvilken printer du har. Beholderen placeres ved siden af blækprinteren, og via ledninger fører beholderen blækket over i patroner, som er monteret som almindelige blækpatroner. Beholderen kan genopfyldes med refill farve til CIS systemer. 

 

Grundet det store antal ml, som en sådan blækbeholder kan indeholde, så er et CISS blæksystem særligt egnet til dig, som printer rigtigt meget.


Læs mere om CIS systemer her

Rart at vide om kompatible blækpatroner


Sådan løser du fejlmeldinger

Når du installerer kompatible printerpatroner i din blæk-printer, kan du komme ud for, at din printer melder forskelligartede fejl på dit printerdisplay. Er det fordi, de uoriginale blækpatroner ikke virker? Nej, langt fra.


Generelt er fejlmeldinger ikke noget, som du bør lade dig skræmme af, da de ofte kan løses med få virkemidler (se for eksempel Pixojets Problemløsnings-guide).


Hovedårsagen til at fejlmeldinger dukker op er, at printerproducenterne har fabriksindstillet sine printere til at kunne genkende uoriginale blækpatroner, når disse bliver installeret frem for printerproducenternes egne originale printerpatroner.


Denne fabriksindstilling er til for, at kunder skal vige udenom brugen af kompatible patroner, så printerproducenterne kan opnå højere profit på deres egne, originale blækpatroner.

”Uoriginal blækpatron er installeret”
Det mest hyppige eksempel på en fejlmelding er ’Uoriginal blækpatron er installeret’.
Denne fejlmelding er korrekt, da kompatible blækpatroner med andre ord er uoriginale blækpatroner. Oftest kræver denne fejlmelding blot, at du klikker ’OK’ til at fortsætte.


Andre gange kan du komme ud for, at du skal benytte Pixojets Problemløsnings-guide til at løse problemet.


”Lavt blækindhold”

Eksemplet med fejlmeldingen ’Uoriginal blækpatron er installeret’ giver meget god mening, men du vil også opleve fejlmeldinger, som ikke giver så god mening.


Et eksempel på en fejlmelding, der ikke giver mening, kunne være ’Lavt blækindhold’. Meldingen kommer typisk frem, når du installerer en spritny kompatibel/uoriginal blækpatron.


Til sådanne fejlmeldinger anbefaler vi, at du læser Pixojets Problemløsnings-guide, da alle vores patroner indeholder de antal ml, som er angivet i varebeskrivelsen. 

Hos Pixojet har vi også en kompetent kundeservice, som sidder klar til at vejlede og hjælpe dig på info@pixojet.dk, så du kan udskrive problemfrit og hurtigt komme videre med det, som du var i gang med.

 

Hos Pixojet kan du trygt handle dine kompatible blækpatroner uden at skulle bekymre dig om kvaliteten af vores uoriginale printerpatroner. Vi er en anerkendt og førende leverandør af kompatible blækpatroner i DK og i Skandinavien, som har tilegnet sig en topscore på Trustpilot.

 

Vil du læse mere om, hvad vores kunder synes om os, så klik HER og se vores Trustpilot anmeldelser.

 

Uoriginalt blæk udtørrer hurtigere end originalt blæk – hvad skyldes dette?

Det er korrekt, at uoriginalt blæk kan udtørre hurtigere end originalt blæk.

Dette skyldes, at originale blækpatroner indeholder et kemikalie, som forhindrer udtørring, hvilket ikke er tilfældet for uoriginale blækpatroner.Er Pixojets kvalitet af kompatible blækpatroner god?


Hvis du printer mindre end en enkelt gang hver anden eller tredje måned, anbefaler vi derfor, at du benytter originale blækpatroner frem for kompatible blækpatroner.


Kompatibelt blæk falmer hurtigere end originalt blæk – hvorfor?

Det er korrekt, at professionelt billedmateriale udskrevet med kompatible blækpatroner kan falme hurtigere over tid til sammenligning med billeder udskrevet med originalt blæk (særligt hvis billederne er printet på originalt fotopapir).


Grunden til det er, at originale printerpatroner er designet til at arbejde sammen med originalt fotopapir. Denne kombination vil derfor ofte give dig et bedre billedresultat.

Billeder udskrevet med kompatibelt blæk har dog en enestående udskriftskvalitet. Forskellen på et ny-printet billede med kompatibelt blæk og et ny-printet billede med originalt blæk kan derfor være uhyre svær at se med det blotte øje.


Vi håber, at denne side har hjulpet dig til at forstå forskellene (eller i virkeligheden mangel på samme) på kompatible og originale blækpatroner.


Vores klare budskab er, at kompatible blækpatroner i den grad er et forsøg værd, så lad ikke frygt for det ukendte holde dig fra at spare mange penge på dine printudgifter!