Hvordan virker en powerbank?

 

Du kender sikkert problemet med, at din mobil løber tør for strøm, når der ikke er en stikkontakt i nærheden.

Mobilbatterier holder sjældent ret længe, men med en powerbank kan du oplade din telefon og andre enheder – der hvor du er. Også selvom der ikke er en stikkontakt i nærheden.

Her er den store guide om powerbanks: Hvordan virker en powerbank?

Foruden at besvare ovenstående spørgsmål vil vi oven i hatten smide en lang række af inspiration til, hvad du også kan bruge din powerbank til. Du vil også få en grundig vejledning i hvilken størrelse powerbank, der passer til dit behov.

Køb Powerbanks her 

De fleste har oplevet at løbe tør for strøm i utide – det er aldrig et godt tidspunkt, når det sker.

En powerbank kan beskrives som et transportabelt genopladeligt batteri, med hvilket du kan oplade diverse typer af USB enheder uden at skulle være afhængig af, at der er en stikkontakt i nærheden. 

En powerbank kan for eksempel bruges til opladning af telefoner, tablets, iPads og også bluetooth højtalere, og i nogle tilfælde bærbare computere.

En powerbank kan have mange forskellige typer af designs – og derfor er der også et stort marked, så muligheden for at matche din smag er stor.

Størrelsen kan variere lidt, men som udgangspunkt har de alle max. samme størrelse som en moderne smartphone, og er derfor lette at have i tasken eller i lommen.

Med en powerbank sikrer du dig, at du ikke løber tør for strøm på din iphone, smartphone, tablet eller iPad.

Smartphones og iPhones kan i dag rigtig mange ting, med de mange apps, der letter hverdagen for os alle -  og det kan ofte betyde, at vi har brug for en opladning.

Derfor er powerbanken netop utroligt populær: De er lette at have med i tasken og kobles let til eksempelvis din mobil eller iPad, mens du er på farten. Powerbanken giver dig ekstra strøm, når du har brug for det, uanset hvor du er: på sommerferie, på festival, på flyet eller bare væk hjemmefra. 

Nogle powerbanks har flere USB udgange, så du kan oplade flere enheder samtidig, og ofte er der også tænkt på andre behov, som er gode at have ved hånden: for eksempel indbygget lommelygte eller solcellepanel.

Sådan får du mest ud af din power bank

Du kan oplade en stor del af alle typer elektrisk udstyr med din powerbank. 

Det oplagte at anvende din powerbank til er netop din mobiltelefon, og i princippet kan du oplade al udstyr, hvor der indgår et ladekabel med et USB stik. Dog skal du huske at tjekke, om udstyret kræver større strømkapacitet eller en kraftigere opladning, end din powerbank kan klare – det er for eksempel vigtigt at undersøge, inden du begynder at oplade din bærbare computer. Nye modeller, som eksempelvis MacBook, eller andre typer computere, der oplades via USB C kan oplades via en power bank, hvis din powerbank har en USB C udgang. Der findes også powerbanks med det, der kaldes Quick Charge, der kan lade din mobil ekstra hurtigt, så du kan komme videre med at bruge din telefon. 

De fleste powerbanks er udstyret med en sikkerhedsfunktion, der sikrer, at powerbanken ikke overopheder eller kortslutter. Hvis du taber din powerbank eller den på anden vis bliver beskadiget, kan du risikere, at sikkerhedsfunktionen er skadet. Vi anbefaler i det tilfælde, at du anvender din powerbank med omtanke – og bedst af alt er det at udskifte den. 

Generelt anbefaler vi ikke, at du lader op via powerbanken i for eksempel sengen, sofaen eller i en taske.

Du kan for eksempel oplade: 

  • Tablets og iPads
  • Løbeure
  • GPS
  • Digitalkameraet 
  • Bluetooth højtalere 
  • GoPro kamera

Hvordan oplader man en powerbank?

Powerbanken oplader du i stikkontakten og du kan også vælge at tilslutte den til din bærbare eller din computers USB port. Når lampen lyser, indikerer powerbanken, at den er klar til igen at oplade dine enheder. Når powerbanken er løbet tør for strøm, oplader du den blot igen, så den er klar til næste gang du skal bruge den. Som udgangspunkt kan de fleste powerbanks oplades omkring 500 gange, og oplever du, at din powerbank har hurtigere energitab, er det på tide, at du skal overveje at købe en ny. 

Sørg for at din power bank er fuldt opladt. Når powerbanken er opladt, så sætter du USB stikket på din enheds eget ladekabel i powerbanken og den anden ende af stikket i din mobil – præcis som hvis du anvendte din almindelige oplader derhjemme.

Ofte vil powerbanken straks begynde at oplade din enhed – men nogle modeller er udstyret med en on/off knap – som du skal aktivere inden opladning påbegyndes. 

Hvor meget kan en powerbank oplade?

For at kunne give et brugbart svar på det, er det nødvendigt at sætte sig ind i den måleenhed, som er med til at angive størrelsen på din powerbank. Når du køber en powerbank, vil du altid få oplyst hvor mange mAh, der er i powerbanken. Det er angivelsen for, hvor meget strøm den kan oplade dit udstyr med. Ud fra størrelsen, kan man definere cirka, hvor meget en powerbank man oplade. 

Du skal samtidig tage højde for, at det kræver forskellig strømmængde at oplade dine enheder, alt efter hvilket elektronisk udstyr, du ønsker at oplade. For eksempel kræver det mere strøm at oplade en iPad end det kræver at oplade en iPhone.

Men hvad betyder mAh så?
mAh er den engelske betegnelse for miliampere hour – på dansk: milliampere timer. Udfra størrelsen af mAh i den enkelte power bank kan du få en indikation af, hvor mange opladninger din powerbank kan levere. 

Det er forskelligt hvor meget strøm der skal bruges til at oplade en enhed, f.eks. en mobil, men som udgangspunkt kan man forvente, at der bruges ca. 1800-2000 mAh, for at oplade en smartphone.

En powerbank på 10.000 mAh kan i princippet således kunne oplade en smartphone 5 gange, men i i praksis er det ikke helt gældende. Der skal blandt andet iberegnes for eksempel strømtab under opladningen, og det gør det lidt svært at give et præcist svar på, hvor mange opladninger du har i din powerbank. Andre faktorer som er betydningsfulde for antallet af opladninger er eksempelvis slidte batterier i dit elektriske udstyr, temperatur og generelt strømtab i kablerne – og det kan give en forskelsudsving på op til 25%.

Kvaliteten af din powerbank kan også have indflydelse på strømtabet – derfor er det ikke tilrådeligt at købe din powerbank for billigt. Hvis du er i tvivl om, hvor mange mAh din powerbank indeholder, kan du ofte undersøge det ved at kigge i specifikationerne i manualen, men ofte er det også angivet på selve powerbanken. Hvis du gerne vil vide mere om, hvor meget strøm for eksempel din iPhone har brug for ved en opladning, kan du let finde disse oplysninger ved at søge på Google – F.eks. iPhone X +mAh

Vi har lavet en oversigt, som kan give en indikation af, hvor mange opladninger en powerbank indeholder. Som udgangspunkt kan man sige, som nævnt tidligere, at der anvendes 1800-2000 mAh, og det vil give følgende antal opladninger i en powerbank:

2600 mAh = 1 opladning
5200 mAh = 2 opladninger
7800 mAh = 3 opladninger
10400 mAh = 4 opladninger
20000 mah = 7 opladninger

 

Spar på strømmen – sådan får du mest ud af din mobil, tablet og bærbar: 

  • Sluk telefonen, når du ikke bruger den
  • Sluk for apps, der kører i baggrunden
  • Slå autosynkronisering af e-mails fra
  • Dæmp skærmlyset
  • Slå wi-fi fra
  • Slå vibrationer fra - Vibrationer bruger mere strøm end ringetoner
  • Brug manuel hentning af mails, og hent kun når det er nødvendigt
  • Sluk GPS og/eller lokalitetstjenester
  • Slå opdatering af apps fra
  • Minimér tiden for automatisk skærmlås
  • Slå Bluetooth fra
  • Undgå at anvende animerede baggrunde 

Har du endnu ikke anskaffet dig en powerbank, så er det vist på tide. Hos Pixojet forhandler vi et stort udvalg af powerbanks i forskellige designs og med forskellige kapaciteter alt efter behov. Med en power bank i lommen eller i tasken er du altid sikret et ekstra skud batteri til dine mobile enheder. Vi har et flot udvalg, som matcher de fleste behov.

Se vores samlede udvalg af powerbanks her

{if $general.languageIso == "DK"} {literal} {/literal} {/if}